Aktualno

Čarobni svijet biljaka u Esseker expressu

Na poziv tvrtke GPP Osijek, Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ je u suradnji s obrtom MOSSART iz Osijeka održala radionice pod nazivom „Čarobni svijet biljaka“ u sklopu njihovog dugogodišnjeg projekta "Božićni tramvaj".

Ovaj put su radionice provedene u tramvaju Esseker express koji je bio stacioniran kod starog okretišta u Retfali. Na svakoj od naših radionica se učenicima uvodno održala zanimljiva prezentacija i kviz o zaštićenim biljkama u Osječko-baranjskoj županiji uz prigodnu nagradu, nakon čega su djeca u kori od drveta stabilizirali mahovinu, dodatno ju ukrasili i ponijeli sa sobom kući za uspomenu.

Sudjelovanjem u ovom projektu, postojanje i rad Javne ustanove se promovira kroz promotivnu kampanju GPP-a, odrađuju se edukativne radionice što je također u sklopu naše djelatnosti, a dodatno postižemo vidljivost projekta „Plastic Free Zone – Zamislimo život bez plastike“ podjelom promotivnog materijala s logotipom projekta. Vidljivost svakog pa i ovog projekta je važna komponenta, a kroz ove radionice približavamo naš rad i aktivnosti široj publici u Osijeku i diljem Osječko-baranjske županije.

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi:
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Jeste li znali

Da se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

Da su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.