Aktualno

HORIZON PROJEKT CLIMEMPOWER

Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ i Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj OBŽ, kao partneri na EU Horizon projektu pod nazivom ClimEmpower, sudjelovali su na trodnevnoj početnoj konferenciji u Beču. Glavni naglasak svih projektnih aktivnosti je na izradi strategija, modela i aplikacija za prilagodbu odnosno smanjenje utjecaja klimatskih promjena na poljoprivrednu proizvodnju i zaštićena područja. U projekt je uključeno 14 partnera iz 7 zemalja (Hrvatska, Austrija, Italija, Španjolska, Grčka, Cipar i V. Britanija), a vodeći partner je AIT Austrian Institute of Technology iz Austrije.

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi:
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Jeste li znali

Da se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

Da su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.