Aktualno

Međunarodni dan bioraznolikosti u Eko vrtiću Mak

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana bioraznolikosti, djelatnici Javne ustanove za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije i Muzeja likovnih umjetnosti Osijek posjetili su Eko vrtić Mak u Osijeku i održali radionicu o zaštiti prirode i okoliša uz kreativnu igru. Djeca su dobila zadatak da nacrtaju i izrade svoju najdražu životinju i prikažu način na koji doživljavaju svijet oko sebe.

Eko vrtić Mak je jedan od vodećih eko vrtića koji potiče brigu o okolišu, samoodrživost i posebno stavlja naglasak na podizanje ekološke svijesti djece, što je vidljivo kroz njihovo znanje, eko vrtu u dvorištu vrtića, brojnim radovima izrađeni od recikliranog materijala i drugim aktivnostima. 

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi:
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Jeste li znali

Da se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

Da su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.