Aktualno

Međunarodni dan vlažnih staništa

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana vlažnih staništa, koji se svake godine u svijetu obilježava 02. veljače, u prostorijama prijemnog centra Parka prirode Kopački rit predstavljeni su rezultati zimskog prebrojavanja ptica vodarica (IWC) 2023. na području Osječko-baranjske županije.

Rezultate su prikupili Stručna služba JU za zaštitu prirode OBŽ u suradnji sa djelatnicima PP Kopački rit i Hrvatskim društvom za zaštitu ptica i prirode obilaskom 21 lokacije na području ekološke mreže Osječko-baranjske županije i PP Kopački rit.

 

Detaljne rezultate možete pogledati ovdje.

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi:
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Jeste li znali

Da se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

Da su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.