Aktualno

Monitornig crvene vjeverice (Sciurus vulgaris) u perivoju J.J.Strossmayera u Đakovu

Izvršen je nadzor i monitoring Perivoja J.J.Strossmayera u Đakovu kako bi utvrdili prisutnost crvene vjeverice (Sciurus vulgaris).
Stručna služba nije utvrdila prisutnost crvene vjeverice (Sciurus vulgaris) na području perivoja, ali je utvrđena prisutnost ovih vrsta ptica: gavran  (Corvus corax), velika sjenica (Parus major),vrabac (Passer domesticus),češljugar (Carduelis carduelis), škanjac (Buteo buteo), siva vrana (Corvus cornix), brgljez (Sitta europaea), veliki djetlić (Dendrocopos major), golub grivnjaš (Columba palumbus), gačac (Corvus frugilegus), zeba (Fringilla coelebs), crvenoglavi djetlić (Dedrocopos medius).


Započela je gnijezdeća sezona  gačaca (Corvus frugilegus) u perivoju. Trenutno je zabilježeno 16 gnijezda gačaca (Corvus frugilegus).

Tablica u excelu

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi:
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Jeste li znali

Da se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

Da su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.