Aktualno

Obilježen Međunarodni dan biološke raznolikosti i Dan zaštite prirode RH

„Budi dio plana“

U srijedu, 22.05.2024., u Eko vrtiću „Mak“ obilježili smo Dan biološke raznolikosti, te ujedno i predstavili naš projekt KoRak za prirodu uz kreativnu radionicu o kornjačama.

Zbog crvenouhe i žutouhe kornjače polako nestaje barska autohtona kornjača, a mi smo živi primjerak invazivne "zločeste" žutouhe kornjače pokazali djeci kako bi naučili da ti „kućni ljubimci“ mogu ugroziti naše barske kornjače, te da ih ne puštaju u prirodu.

Na svu sreću nitko nema takvog kućnog ljubimca osim plišanih kornjača. U osmišljavanju ideja i ilustracija pomogli su nam učenici Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Osijek.

#korakzaprirodu #BepartofthePlan

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi:
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Jeste li znali

Da se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

Da su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.