Aktualno

Održan je 17. Skup stručnih službi javnih ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže iz cijele Hrvatske

Stručna služba Javne ustanove sudjelovala je na 17. Skupu stručnih službi javnih ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i područjima ekološke mreže iz cijele Hrvatske

Ovogodišnji skup stručnih službi održao se od 10. do 12. listopada 2023. na Brijunima, u organizaciji Nacionalni Park Brijuni i javne ustanove Natura Histrica.

Tema ovogodišnjeg skupa bila je obnova prirode, odnosno restauracija staništa uz što su održana brojna predavanja i podijeljena iskustva javnih ustanova u provedbi povezanih aktivnosti i projekata. Također, drugi dan skupa imali smo priliku posjetiti nekoliko zaštićenih područja u Istarskoj županiji gdje su nam na licu mjesta predstavljeni projekti restauracije.

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi:
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Jeste li znali

Da se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

Da su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.