Aktualno

Radionica "Snijeg pada, trava raste"

 
U ponedjeljak, 04.12.2023. održane su prve radionice "Snijeg pada, trava raste" JU za zaštitu prirode OBŽ u sklopu Božićne bajke u osječkom tramvaju, koju i ove godine organizira Gradski Prijevoz Putnika
Snjegovića, kao glavnog lika u Božićnoj bajci, povezali smo u zanimljivu priču o klimatskim promjenama i na koji način svaki pojedinac može doprinijeti smanjenju utjecaja klimatskih promjena na okoliš.
Djeca su se kroz kreativnu i edukativnu radionicu dobro zabavila, posijala su pšenicu u šešir snjegovića, a mi smo također promovirali naš Horizon ClimEmpower Project koji se upravo bavi pitanjima klimatskih promjena.
 

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi:
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Jeste li znali

Da se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

Da su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.