Aktualno

REZULTATI FOTO NATJEČAJA "SRCE DUNAVA"

Na temelju glasova posjetitelja koji su na obilježavanju Dana Dunava, 2. srpnja u Kopačkom ritu glasali za svog favorita izabrane su pobjedničke fotografije.
 
Utvrđeno je 118 glasova, a 3 fotografije osvojile su najveći broj glasova:
1. ANKICA MOLNAR – 21 glas
2. DAMIR RAJLE- 19 glasova
3. ANDRIJANA JOZANOVIĆ – 11 glasova.

 

Zaključak povjerenstva je da je na natječaju „Srce Dunava“ pobijedila fotografija „Vemeljski dunavac“ autorice Ankice Molnar iz Kneževih Vinograda. Iskrene čestitke pobjednici, gđi Ankici Ursić-Molnar

Čestitke, također, i nagrađenim autorima Damiru Rajleu i Andrijani Jozanović, kao i svim sudionicima natječaja i izložbe koji su nam svojim fotografijama pokazali fascinantu ljepotu Dunava i Kopačkog rita!

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi:
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Jeste li znali

Da se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

Da su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.