Aktualno

Sastanak projektnih partnera za projekt Riverside

U srijedu, 26. listopada 2022. godine  u Posjetiteljskom centru Dravska priča održan je sastanak projektnih partnera projekta Riverside.
Na sastanku su sudjelovali članovi projektnih timova partnera iz Mađarske i Hrvatske, te predstavnica Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije – VIDRA, kao tehnička i stručna pomoć svim partnerima.
Nakon uvodnih pozdravnih riječi ravnateljice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije, uslijedila je prezentacija o zajedničkoj politici upravljanja očuvanjem prirode Prekograničnog rezervata biosfere Mura-Drava-Dunav. Glavne teme su bile: što se želi postići s zajedničkom politikom upravljanja, koji su  njeni  ciljevi i aktivnosti.

Nakon prezentacije i usaglašavanja ciljeva i aktivnosti zajedničke politike upravljanja Prekograničnim rezervatom biosfere Mura-Drava-Dunav, predstavnik Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije predstavio je prijedlog studijskog putovanja projektnih partnera. Studijsko putovanje predviđeno je kao jedna od projektnih aktivnosti kojom će se usvojiti nova znanja i podijeliti iskustvo s drugim prekograničnim rezervatima.
Po završenoj prezentaciji i predstavljanju prijedloga, uslijedila je rasprava o preostalim projektnim aktivnostima.


O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi:
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Jeste li znali

Da se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

Da su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.