Aktualno

XXIII. Godišnji seminar čuvara prirode u Eko kampusu "Krka" u Puljanima

Ove godine, Godišnji seminar čuvara prirode održao se 20. i 21. travnja 2023.  u Nacionalnom parku Krka u Puljanima. Na seminaru je sudjelovalo ukupno 97 čuvara prirode iz cijele Hrvatske među kojima su bili i čuvari prirode Javne ustanove za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije.

Tijekom radnog druženje obradile su se teme koje su bitne za rad službe čuvara prirode i važne u zaštiti prirode, te postupanju čuvara prirode i suradnje s inspekcijama. Nakon Seminara obišli su posjetiteljski centar Eko kampus "Krka"u Puljanima. Drugi dan seminara, čuvari prirode imali su terenski obilazak gdje im se prezentiralo o uklanjanju invazivne strane vrste pajasen koje se provodi u sklopu projekta LIFE CONTRA Ailanthus.

 

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi:
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Jeste li znali

Da se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

Da su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.