Aktualno

Završene prve radionice u sklopu projekta ClimEmpower

JU za zaštitu prirode OBŽ je u suradnji s Gradskim prijevozom putnika Osijek, u sklopu svojih planiranih aktivnosti projekta ClimEmpower održala šest radionica s ukupno 195 učenika u dobi od 6 do 10 godina u terminima 04.12., 11.12. i 18.12. u božićnom tramvaju. Radionice pod nazivom „Snijeg pada trava raste“ su glavni naglasak imale na klimatskim promjenama u našemu kraju i u svijetu. Na zabavan i interaktivan način su učenici naučili nešto novo, a želja nam je bila da im ukažemo na ozbiljnost situacije i važnost doprinosa svakog pojedinca u očuvanju našeg planeta.

Kako bi povezali zimu i božićno vrijeme s našom temom, odlučili smo da će djeca izrađivati snjegoviće i ukrašavati ih na svoj način, a u njegov šešir će svaki učenik posijati pšenicu, odnijeti sa sobom kući i dalje njegovati svoj uradak. Time smo poslali poruku da zaista svaki pojedinac može učiniti nešto korisno, kao što će svaki taj učenik zalijevati i brinuti o svome snjegoviću i pšenici. Djeca već od najmanjih nogu uče o razvrstavanju otpada, recikliranju, o ponašanju u prirodi i o važnosti sadnje sadnica, a sijanjem pšenice, djeca dobivaju zadatak da svakodnevno zalijevaju i brinu o pšenici i stvara se osjećaj da čine nešto korisno za prirodu.

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi:
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Jeste li znali

Da se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

Da su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.