Svjetski dan ptica selica

U  edukacijsko-posjetiteljskom centru Podravlje djelatnici stručne službe JU za zaštitu prirode Osječko-baranjske županije organizirali su Danubeparks volontersku akciju obilježavanja Svjetskog dan ptica selica s ciljem promoviranja volontiranja u zaštićenim područjima. Volonter biolog Tomislav Mandir održao je edukativno predavanje o pticama selicama učenicima OŠ Vladimir Nazor iz Čepina, šumar Dalibor Tonc održao je predavanje o šumama i staništima ptica, a kustosica- pedagoginja Kristina Delalić Vetengl održala je kreativnu radionicu gdje su učenici sami kreirali tisak na majice s motivima ptica.


#DanubeVolunteersDay2022 #World MigratoryBirdDay #danubeparsk #zastitaprirodeobz #mlu #hrsume #naturavita

O nama

Ustanova je osnovana Odlukom o osnivanju Javne ustanove Agencije za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Osječko-baranjske županije. Osnivač Ustanove je Osječko-baranjska županija. Sjedište Ustanove je u Osijek, Županijska 4/III.

Skraćeni naziv Javne ustanove glasi:
Javna ustanova za zaštitu prirode OBŽ

31000 Osijek,
Županijska 4/III
Tel: 00385-31-200-425

e-mail:info@obz-zastita-prirode.hr

OIB: 79276999206

Jeste li znali

Da se Zakonom o zaštiti prirode uređuje sustav zaštite i cjelovitog očuvanja prirode i njezinih vrijednosti, a priroda u smislu ovoga Zakona je sveukupna biološka i krajobrazna raznolikost.

Da su Zakonom zaštićene biljne i životinjske vrste ili gljive zaštićene svugdje, bez obzira je li je područje u kojem trajno ili povremeno obitavaju zaštićeno.